Se & göra

Stadsbondgården vid Östervik

Kristinehamn, Värmlands län

Kategori

  • Att göra

I Varnumsvikens natursköna område ligger Österviks stadsbondgård. Här kan du hoppa i hö och klappa djuren.

Strosa runt och titta på alla djur, här kan du träffa på alpackor, hästar, får, grisar, höns, getter, kaniner och katter. Du kan även hoppa i hopptornet och landa mjukt i halm mellan maj-september. Caféet på stadsbondgården är öppet vardagar på dagtid, men ta gärna med dig din egna picknick-korg och fika i det natursköna området och ha djuren alldeles in på knuten. Grillsugen? Använd då grillplatsen, den är öppen hela året runt.

När du är här kan du även passa på att göra ett besök på Österviks kapell som ligger alldeles i närheten. Kapellet har en spännande historia som fascinerar alla både ung som gammal. Kommer du på våren får du sällskap av de vackra blåsipporna och ett hav av vitsippor. Ett annat härligt tips är att sitta alldeles stilla vid fågelskådarplatsen och spana på fåglarna vid Vänerns strand.

Gratis att vara på området - året runt! Kom gärna på studiebesök och titta på djuren, grilla, hoppa i halm osv. Önskas en guidad visning (ca 40 min) för ex skolor/daghem kostar det 500 SEK för upp till 20 pers. 1000 SEK över 20 personer. Gratis för Kristinehamns kommun.

I närheten