Se & göra

Karlstad gästhamn och broöppning

Karlstad, Värmlands län

Kategori

  • Gästhamn

Endast fem minuters promenad från Karlstads centrum ligger Karlstads gästhamn.

I gästhamnen finns bland annat tillgång till toaletter, dusch, diskutrymme, miljöstation och tvättstuga. Det finns även cyklar och cykelkorgar att låna för de som hyr plats i gästhamnen. Här finns även en tömningsstation för tömning av latrin från fritidsbåtar. Det finns också gratis wifi för besökare i gästhamnen och du får lösenordet inne på gästhamnskontoret.

Sommartid är gästhamnen ett populärt område och det finns flera restauranger och caféer i anslutning till bryggorna i Inre hamn som området heter. Här är det inbjudande att sitta och äta en glass och titta på folklivet. Stadsträdgården, Lars Lerins konsthall och Värmlands museum ligger inom promenadavstånd och på några minuters promenad kommer du till centrum med all tänkbar service som banker, apotek, mataffärer och shopping.

Förtöjning i Karlstads gästhamn

Sommaren 2020 infördes fasta förtöjningslinor (Mediterranean Mooring) som tar upp till 23 båtar. Utöver detta finns även sex stycken fasta y-bomsplatser.

Enkelt förklarat går systemet med fasta förtöjningslinor ut på att man genom att lägga till vid en fast lina i vattnet, får plats med fler båtar vid samma brygga än man hade fått med till exempel y-bom. På så sätt skapas mer flexibilitet i hamnen och fler båtar kan lägga till samtidigt.

Fasta ankare är fastknutna i bryggan. Du kör in till bryggan, tar tag i linan som ligger i vattnet och lägger fast den i aktern på båten.

Hamnfakta Inre hamn

Hamndjupet är tre meter och du hittar Inre hamn på sjökortet: 131 NE 59°22,5 N 13°30,5 E

Öppettider och kontakt

Gästhamnen är öppet året om. Gatuadress: Tynäsgatan 8, Magasin 2.

Har du frågor under högsäsong, kontakta gärna vår gästhamnsvärd på telefon 054-540 67 56 eller via e-post gasthamn@karlstad.se

Har du frågor under lågsäsong, kontakta kommunens Kontaktcenter på telefon 054-540 00 00. Kontaktcenter har öppet måndag-fredag klockan 08.00-16.30.

I närheten