Mat & Dryck

Oliveriet - restaurang

Kristinehamn, Värmlands län

Kategori

  • Cafe/Restaurang

Upplev Italien i Kristinehamn. Oliveriet är en äkta italiensk restaurang, pizzeria och deli mitt i centrum.

Restaurang
På Oliveriet tillagas äkta italiensk mat från grunden, även färsk hantverkspasta. Deras långjästa pizzor gräddas på hög temperatur i en italiensk pizzaugn. Ett besök här är som att komma till Italien en stund.
Restaurangen har även öppet söndagar from nov 2023. Se hemsidan för exakta öppettider.

Butik
Oliveriet importerar också delikatesser, viner, öl och andra goda drycker från familjeföretag i Italien som kryddar sina produkter med kärlek. Andrea är från Sardinien så en stor del av delikatesserna kommer såklart från Medelhavets näst största ö.

Det går att köpa delikatesser och presentkorgar och det finns också en webbshop.

Evenemang
Här anordnas även vinprovningar, matlagningskurser och annat som har med Italien och mat och vin att göra.

Handikappramp.

2021 var restaurangen nummer ett på Tripadvisors lista över de populäraste restaurangerna i Värmland.

En artikel om Oliveriet:

Välkommen in till Italien en stund

Att äta på Oliveriet är som att kliva in på en restaurang i Italien. Hela atmosfären andas Italien. Allt från maten, språket och den personliga italienska servicen. Andrea är från den soliga ön Sardinien och Jenny har bott över 10 år i Italien och ätit sig igenom landet. I Italien är mat religion och det är den även på Oliveriet. Ja, Oliveriet är helt enkelt en äkta italiensk restaurang, pizzeria och deli.

Allt lagas från grunden med handplockade råvaror av högsta kvalitet. Oliveriet är Slow-Food och all mat lagas på beställning så det tar kanske lite längre tid att äta här. Råvarorna är utifrån säsong och utöver de italienska delikatesserna så används lokalproducerat när det är möjligt och gärna ekologiskt.

- Några gånger per år arrangerar vi lokala matresor till gårdar i närområdet, som om vi vore i Italien, säger Jenny Svensson. Oliveriet erbjuder också matlagningskurser, bokcirklar med mat, italienska-kurser och vinprovningar med mat. Dessutom görs presentkorgar, matkassar, pizza-kit.

Att jobba med sin kärlek
Det är jätteroligt och stimulerande att göra saker tillsammans, säger Jenny. Vi är ganska olika så vi kompletterar varandra och har olika kompetenser. Det kan dock bli lite för mycket av det goda ibland och våra barn ber oss sluta prata jobb hela tiden… Som alla par kan vi även bli osams om hur vi skall göra något men det brukar gå snabbt över efter lite italienskt drama.

Drömmer om att öppna på flera platser i Sverige
Jenny drömmer om att klona Oliveriet och öppna på fler platser i Sverige.
- Vi får ofta frågan om vi inte kan öppna ett Oliveriet i allt från Stockholm, Göteborg, Falun, Gullspång eller i Gislaved bara för att nämna några så varför inte?

I närheten