Se & göra

Vänersborgs Gästhamn & Marina

Vänersborg, Västra Götalands län

Kategori

  • Sevärdhet

Porten till innanhavet Vänern

Information om hamnen

  • Hamndjup 1,8m-2,8m, Antal båtplatser: 200st
  • Förtöjning: Bom, långsides, akterförtöjning
  • Internet, bränsle, septitömning finns tillgängligt

En klassificerad gästhamn med internationell Blå Flagg status, Vänersborgs Gästhamn och Marina erbjuder gästplats med angöring, långsides eller angöringslinor. Här finns el och vatten på bryggorna, bränslebrygga med septitömning samt servicebyggnad med dusch, toalett och tvätt i direkt anslutning till hamnen.

En båttillbehörsbutik finns i samma lokal som gästhamnskontoret. Här finns det mesta för båtlivet såsom olja, tändstift, bottenfärg, RF skruv, sjökort, flytvästar och tamp i olika storlekar mm. På hamnkontoret finns personal och all den service som förväntas i en gästhamn. Varmt välkomna in till oss med dina frågor när det gäller service, säkerhet och miljö.

Båtservice

Personalen på gästhamnen kan utföra enklare reparationer i marinan/hamnen medan större arbeten utförs i vinter- och verkstadshallen. Här kan du också få hjälp med vinterförvaring, plast/skrovarbete, transport samt båtlyft och sjösättning.

Båttransporter

Har du tröttnat på att slussa eller har bråttom så erbjuds transport av din båt mellan Vänern och Västkusten. För mer information och prisuppgifter kontakta företaget.

Ställplatser för husbilar (1 april-7 augusti 2022)

Välkommen till Vänersborgs centralt belägna ställplats. En klassificerad gästhamn med internationell Blå Flagg status (Miljöcertifiering). Ställplatsen erbjuder en servicenivå med markerad parkering på hårt underlag. Ställplatsen har el, vatten, servicebyggnad med färskvatten, latrintömning, dusch, toalett och tvätt i direkt anslutning till ställplatsen.

Om vi inte är på plats, går det bra att betala i vår betalautomat eller via den app som anges på automaten. Vi är alltid tillgängliga på telefon.

I nära anslutning finns vattenpalats, lekplats, grillplats och Vänersborgs centrum med restauranger, butiker, mysiga cafémiljöer och många fina promenad- och cykelstråk för alla.

Uthyrning av cykel

Vänersborgs gästhamn och marina har 7 st cyklar till uthyrning.Marinan hyr ut cyklar varje dag kl. 9-18 till och med den 5 augusti 2022.

Pris 2022: 250 kr/dygnshyra200 kr/heldag 100 kr/halvdag (4 h)

Om du vill vara säker på att det finns cykel tillgänglig, ring 0521-65709 elle +46 706-917177.

Uthyrning av kajak och kanot

Vill du hyra kajak eller kanot, så finns följande till uthyrning:

  • två en-persons kajaker
  • en kajak för två personer
  • en kanot

Pris: 350 kr/halvdag/st, 650 kr/heldag/st.

Välkommen till Vänersborg!

I närheten