Se & göra

Trampa dressin vid Konsterud

Värmlands län, Kristinehamn

Kategori

  • Att göra

Otterbäcksbanan har bytt namn till Trelänsbanan. Åk ut på ett roligt äventyr mitt i naturen. Uthyrningen hittar du i Konsterud, söder om Kristinehamn.

Du kan trampa dressinen mellan Degerfors – Konsterud – Gullspång - Torrved och den totala sträckans längd är 65 km. En gång i tiden tuffade ångloken fram här med både sin last med passagerare och gods, men nu i senare tid så var det rälsbussen som ilade fram genom granskogen för att stanna vid de rödmålade stationshusen. Nora Bergslags Järnväg var under drygt hundra år en livsnerv för transporter i sydöstra Värmland. Nu längre tutar det inga ångvisslor mer, stinsar och stationskarlar och den tidens liv som var knutet till banan är borta, men tack vare ideella insatser kan man idag uppleva den gamla järnvägen på ett nytt sätt.

Att trampa dressin är rolig och trevlig utflykt för både barnfamiljen, kompisgänget, skolklassen eller personalgruppen. Här får du en liten fläkt av äventyr och vildmarksnatur och de fina rastplatserna är inbjudande för mysiga matsäcksstopp. Längs banan finns det flera geocacher som kan ge dig lagom med huvudbry. Eller varför inte stanna och plocka smultronen bredvid banvallen, leta efter skogens bär och svamp, meta i skogstjärnen Däveln eller ta dig ett hastigt dopp vid den lilla bryggan?

Ett par enklare övernattningsmöjligheter finns för den som tar sovsäcken med, eller trampa till Gullspång och vandrarhemmet.

Det finns även en handikappanpassad dressin att hyra. Vid bokning: Det kan vara problem med mottagningen på telefonen - fyll gärna i bokningsformuläret på bokningslänken. Hunden är inte välkomna på dressinen.

I närheten