Se & göra

Trampa dressin på Trelänsbanan

Kristinehamn, Värmlands län

Kategori

  • Att göra

Åk ut på ett roligt dressinäventyr på Trelänsbanan mitt i naturen. Uthyrningen i Degerfors och Gullspång.

Du kan trampa dressin mellan Degerfors – Gullspång – Torrved och den totala sträckans längd är 65 km. En gång i tiden tuffade ångloken fram här med både sin last med passagerare och gods. På senare tid var det rälsbussen som ilade fram genom granskogen för att stanna vid de rödmålade stationshusen. Nora Bergslags Järnväg var under drygt hundra år en livsnerv för transporter i sydöstra Värmland. Nu tutar inga ångvisslor mer. Stinsar, stationskarlar och det liv som var knutet till banan är borta. Men tack vare ideella insatser kan man idag uppleva den gamla järnvägen på ett nytt sätt.

Att trampa dressin är en rolig och trevlig utflykt för både barnfamiljen, kompisgänget, skolklassen eller personalgruppen. Här får du en liten fläkt av äventyr och vildmarksnatur och de fina rastplatserna är inbjudande för mysiga matsäcksstopp. Längs banan finns det flera geocacher som kan ge dig lagom med huvudbry. Eller varför inte stanna och plocka smultron bredvid banvallen, leta efter skogens bär och svamp, meta i skogstjärnen Däveln eller ta dig ett hastigt dopp vid den lilla bryggan?

Ett par enklare övernattningsmöjligheter finns för den som har sovsäcken med.

Uthyrning sker vid Degerfors dressinstation och Gullspång dressinstation. Dressinstationen vid Konsterud söder om Kristinehamn är stängd 2024.

I närheten