Se & göra

Svalnäsbadet

Lidköping, Västra Götalands län

Kategori

  • Att göra

Vänerns Riviera

Svalnäs -Vänerns Riviera!

På Svalnäs - Vänerns Riviera finns det kiosk, toaletter och soptunnor under badsäsongen.

Vid badplatsen finns flera stora parkeringsplatser, men var beredd på att det kan bli en bit att gå från bilen till stranden en högsommardag med många besökare.

Alldeles intill stranden ligger Hindens rev, en 5 km lång udde ut i Vänern. Hela området med stranden och revet är ett naturreservat.

Biosfärområde

Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle är Sveriges andra biosfärområde utsett av Unesco 2010. Geografiskt sträcker sig Biosfärområdet från Sjötorp och Torsö i norr till Kållandsö och Läckö slott i väster. Biosfärområden bildas för att utveckla metoder för långsiktigt hållbart samspel mellan människa och miljö. Lokal samverkan är grunden!

Hitta hit kollektivt

Med beställningstrafik via Västtrafik kan du ta dig från valfri adress direkt ut till landsbygden. Närtrafik kör dig mellan valfria adresser inom det utmärkta området (se karta). Du ringer och beställer din resa minst 1 timme innan önskad avresa utifrån de förgivna tidsintervallerna (se tider). Att resa med Närtrafiken kostar som en vanlig enkelbiljett och du kan betala både kontant och med bankkort. Seniorkort gäller tillsammans med kortinspektion i Närtrafiken, däremot gäller inte Västtrafiks övriga periodbiljetter. Här hittar du Karta & tider för Närtrafik!

BESTÄLLNING AV NÄRTRAFIK: 0771 - 91 90 90

Vid frågor eller för mer information gå in på www.vasttrafik.se

I närheten