Se & göra

Storön

Gullspång, Västra Götalands län

Kategori

  • Att göra
  • Sevärdhet

Ostörd tillvaro i Otterbäckens skärgård vid Vänern

Bilfritt och ostört

Vänern har en fantastisk skärgård och strax utanför Otterbäcken ligger Storön, en idyllisk ö, fri från bilar. En plats med vacker natur- och kulturmiljö som är tillräckligt isolerat för att du ska få uppleva lugnet.

Bebyggelsen på Storön är koncentrerad till öns södra del med en fantastisk utsikt över Vänern. Här finns badplatser både från strand eller klippor och härliga strövområden med ängar och skog för en promenad. Hit kan du ta dig med båt och njuta av naturen och stillheten.

Sjötaxiservice till Storön

Har du inte tillgång till båt är en möjlighet att boka sjötaxiservice tur och retur. Det enda bofasta paret på ön driver Storön Gården med djur och småskaligt jordbruk samt övernattningsmöjlighet och sjötaxiservice. Sommartid på båten Emma som är en rejäl aluminium båt med hytt som tar 9 passagerare och ger utöver det plats åt flera cyklar. På vintern, när det är is, sker transporten med svävaren Isidor som ger plats åt 5 passagerare. Det går också att boka både längre och kortare båt- och svävarturer.

loading="lazy"
loading="lazy"

Upptäck skärgården

Inspirerar detta till att utforska skärgården ytterligare? Det finns även möjlighet att boka sjötaxiservice till intilliggande öar såsom Fällholmarna, Brommö, Lurö eller nationalparken Djurö.

I närheten