Se & göra

Nygårdsängens Naturreservat

Vänersborg, Västra Götalands län

Kategori

  • Att göra
  • Sevärdhet

Ett naturreservat för fågellivet

Nygårdsängens naturreservat vid Vassbottens strand är ett smakprov av landsbygd i stan där du kan avnjuta en lugn stund i vardagen. Här kan du vandra längs vattnet, håva småkryp från bryggan eller ta del av det rika fågellivet av sällsynta arter.

Rikt djur och naturliv

Varje år slås vassen och naturreservatet har blivit en populär häckningsplats åt ett mångfald av fågelarter. Kanske kan du få syn på en årta, eller varför inte en vattensalamander som leker vid dammkanten? Längs stigarna blommar körsbärsträden om våren och både ängar, dammar och vass kan utgöra en vacker utsikt om du vill slå dig ner på en parkpänk med en matsäck eller en kopp kaffe.

Här kan du se en karta över området.

Naturreservatet ligger vid södra infarten till Vänersborg vid Vassbottens strand, mitt emot Quality Hotel Vänersborg. Stigen runt är ca 1,2 kilometer lång. Om du kommer med bil kan du parkera i reservatets södra ände, vid infarten till "Norskens brygga". Därifrån går det också att ta sig med rullstol en bit in i naturreservatet, även fram till den grillplats som finns vid vattnet.

I närheten