Mat & Dryck

Ölme Prästgård

Värmlands län, Kristinehamn

Kategori

  • Cafe/Restaurang

Närproducerad mat med omtanke i 1700-talsmiljö i Ölme mellan Kristinehamn och Karlstad. Med i White Guide. Här finns möjlighet till catering och take away.

Vi serverar en lokalproducerad matupplevelse från frukost på morgonen till fika med hembakat bröd, lunch och middag. Hemlagat från grunden med mycket kärlek, omsorg och svenska råvaror. Kom till Ölme Prästgård Gästgiveri och ät din lunch eller middag i en 1700-talsmiljö.

I vår restaurang följer vi årstidernas växlingar. Vi anpassar menyn efter säsongens skiftningar och ser ett stort värde i att bevara traditionella svenska smaker såsom sött, surt och salt. Här skapas mat med blicken mot framtiden men med rötter i den svenska husmanskosten. Tillagningssätten är de klassiska; rimning, gravning och inläggning. Vi försöker visa stor hänsyn och respekt för råvaror, ursprung och det hantverk som ligger bakom maten. Under vintertid kan du njuta av Johans hemlagade julbord, traditionella klassiker blandas med spännande nyheter tillagade av mestadels lokalt producerade råvaror.

Ölme Prästgård Gästgiveri finns vid E18, mellan Kristinehamn och Karlstad.

Vänligen boka bord innan ankomst.

I Facebook-gruppen "Dagens take away Kristinehamn" (https://www.facebook.com/groups/671118810327425/) så hittar du snabba erbjudanden från lokala restauaranger och caféer.

I närheten