Mat & Dryck

Café Baltzar von Platen

Mariestad, Västra Götalands län

Kategori

  • Cafe/Restaurang
  • Service

Mat, museum, ställplatser och gästhamn

Hos Café Baltzar, precis vid Göta kanal och mitt i Sjötorp kan du ta en fika, äta glass eller en bit mat. När vädret tillåter finns här en generös uteservering med utsikt över den övre hamnbassängen och bara ett stenkast från slussarna. Vissa sommarkvällar hålls musikunderhållning.
I samma byggnad finns en butik med kläder från CC Collection, Sjötorps egen kollektion, smycken, heminredning och lite delikatesser.

Ställplatser

Ställplatsen längs Stenbordsvägen och den vid varvet drivs av Café Baltzar. Det är här du anmäler din ankomst och betalar för din plats.

Gästhamn

Gästhamnen vid Vänern drivs av Café Baltzar. Det är här du betalar för din plats och kan ställa dina frågor rörande gästhamnen. Gästhamnarna innanför slussarna i den undre och övre bassängen ingår i slussavgiften för Göta kanal.

Upptäck historien

I Kanal- och sjöfartsmuseet kan du ta del av den spännande historia som minner om gångna tiders sjöfart på Vänern och Göta kanal. Upptäck vad som användes för att gräva kanalen för över 200 år sedan och se gamla båtar, ritningar, förlista båtar, brev med mera. Museet finns i de övre våningsplanen i den gamla byggnaden.

Hundar

Hundar är välkomna till uteserveringen.

Café Baltzar i Sjötorp är en InfoPoint

Vill du ha fler tips på vad du kan hitta på i närområdet? Gårdshuset är en certifierad InfoPoint där du kan få hjälp av kunnig personal med enklare frågor kring besöksmål i området, samt hämta broschyrer och kartor.

I närheten