Boenden

Ställplats i yttre hamnen

Mariestad, Västra Götalands län

Kategori

  • Boende

Husbilssemester vid kajkanten

Ställplatsen vid yttre hamnen har 59 platser för husbilar varav 36 platser med tillgång till el. I närheten finns ett servicehus med wc, dusch och vattenpåfyllning. På området finns också möjlighet för tömning av latrin och gråvatten.

Ställplatserna är på en asfalterad plan med målade rutor och alla har utsikt över Vänern. Betalning sker via en automat eller appen Parkster där du kan använda appen, sms eller talsvar.

Fakta
Ställplatserna är skyltade: Personbil klass II.
Antal platser: 59, (36 med tillgång till el).
Platserna förbokas ej.
Öppet året runt.
Koordinater: 58.716376, 13.820215

Pris
Ställplats: 220 kr/dygn med el, 190 kr/dygn utan el.

Avgiften betalas i en automat. Vid betalning fås kod till servicehus på biljetten.
Betalning kan även ske med appen Parkster, i appen, via sms eller med talsvar. Koden till servicehuset får man då via ett sms eller under fliken "Biljetter" i appen.

Faciliteter
Dusch, toalett, gråvattentömning och latrintömning för fasta tankar.

Alldeles intill, i gästhamnsområdet har Hamnmagasinet ytterligare fler ställplatser. Läs mer om dem här.

Fler platser under högsäsong

Under perioden 1 juni till 15 september finns ytterligare 31 platser för husbilar norr om servicehuset i yttre hamnen. Här finns även elplatser. Avgiften betalas i biljettautomaten vid huvudställplatsen och samma servicehus kan användas.

Båt & Hamnfestival - Hamngatan avstängd

Den 9-10 2023 juni pågår Båt & Hamnfestivalen i Mariestads hamn. Evenemanget innebär att Hamngatan är avstängd dessa datum. Välj då annan väg till ställplatsen.

Under Båt & Hamnfestivalen är det båt- och tillbehörsmässa, aktiviteter i hela hamnområde och konsert med välkända artister.

Läs mer om festivalen här.

Mariestads hamnområde

Ställplatserna ligger i den delen av Mariestads småbåtshamn som kallas yttre hamnen, några hundra meter från stadens centrum och nära gästhamnen som på sommaren är ett livfullt område och en samlingsplats för både Mariestadsbor och turister. Här finns både restauranger och mindre bodar med försäljning av glass, fika och mat. I anslutning finns också en lekplats.

Intill ställplatserna finns boulebana, beachvolleybollplaner, utegym och äventyrsminigolf. Här finns generösa gräsytor och en trivsam lekplats. Inte långt från ställplatsen ligger Karlsholme Folkets Park med olika evenemang som veteranfordonsträffar, barnteaterföreställningar, livemusik och dansbandsgalor.

Från ställplatsen har du kort promenadavstånd till centrum med butiker och fler caféer och restauranger. Ta gärna vägen genom Gamla Stan och förbi domkyrkan.

I närheten