Boenden

Ställplats gästhamnen

Mariestad, Västra Götalands län

Kategori

  • Boende

Ställplatser i hjärtat av gästhamnen

Gästhamnen har 15 ställplatser för husbil och ställplatserna har tillgång till el. Ställplatserna ligger i direkt anslutning till Vänern och dess vackra utsikt. Parkeringstiden är max 3 dygn och avgiften betalas hos Hamnmagasinet.

Tillgång till gästhamnsservice
Tillgång till dusch och toalett med kod som du får vid betalning av ställplats. Färskvatten. Tvättstuga. Torktumlare. El. Latrintömning. Sopsortering. Restauranger. Café. Handikappanpassat.

Fakta
Antal platser: 15 (med tillgång till el).
Platserna är ej bokningsbara.
Ställplatsen är öppen hela året

Pris
Ställplats: 190 kr
El: 30 kr/dygn
Avgift betalas till hamnvärd på Hamnmagasinet eller via Swish-nummer: 123 304 7925.
Tvätt: 30 kr/tvätt

Båt & Hamnfestival - Hamngatan avstängd

Den 9-10 juni pågår Båt & Hamnfestivalen i Mariestads hamn. Evenemanget innebär att Hamngatan är avstängd dessa datum. Välj då annan väg till ställplatsen.

Under Båt & Hamnfestivalen är det båt- och tillbehörsmässa, aktiviteter i hela hamnområde och konsert med välkända artister.

Läs mer om festivalen här.

Mariestads hamn

Gästhamnen är belägen endast några hundra meter från stadens centrum och är en omtyckt samlingsplats under sommarmånaderna. Här finns både restauranger och mindre bodar med försäljning av glass, fika och mat. I anslutning finns också en lekplats.

I närheten finns äventyrsgolf, utegym, beachvolleyboll och boulebanor. Det är också nära till Karlsholme Folkets park där olika aktiviteter och evenemang arrangeras, bland annat veteranfordonsträffar, barnteater, livemusik, dansbandsgalor och annat. I parken finns också en lekplats, ett café och en restaurang.

Från gästhamnen har du kort promenadavstånd till centrum med butiker och fler caféer och restauranger. Ta gärna vägen genom Gamla Stan och förbi domkyrkan.

I närheten