Boenden

Ölme Prästgård Gästgiveri

Värmlands län, Kristinehamn

Kategori

  • Boende

Bo mellan Kristinehamn och Karlstad, på en prästgård med anor från 1700-talet.

På en kulle med utsikt utöver Ölmeslätten bland lönn, ek och kastanj finner du Ölme Prästgård Gästgiveri. Prästgården ligger nära E18, men inne på rummen med stängt fönster hörs inte trafiken.

Här erbjuds en rofylld och historisk 1700-talsmiljö med personligt inredda rum. Restaurangen är med i White Guide och serverar mat efter årstid av mestadels närproducerade råvaror.

Gästgiveriet och den gamla prästgården har åtta charmiga rum, alla personligt inredda varav ett är ett eget hus: Skrivarstugan.
Stora familjerum. Alla rum har dusch och WC. Som gäst erbjuds du våra sköna morgonrockar och tofflor att mysa omkring i.

Alla rum har gratis WiFi och som gäst får du fri parkering. Det finns även flera laddstationer för elbilar.

Kontakta Ölme Prästgård för priser.


Läs en artikel om Ölme prästgård:

"Hög kvalitet ger vi aldrig avkall på"

Ölme Prästgård är ett gästgiveri som erbjuder rum i historisk miljö från slutet av 1700-talet.
- Vi serverar mat som vi själva tycker om att äta, säger Ulrika Ternemar.
Grunden kommer från den svenska husmanskosten men har förfinats och teknikerna är många gånger klassiskt svenska som gravat, inlagt och syrat och mycket långtidsbakat.

På White Guide-rekommenderade Ölme Prästgård firas klassiska svenska högtider som påsk och jul. Här erbjuds också konferenser, en del bröllop och andra kalas arrangeras. Räcker inte lokalerna till kan man också njuta av maten i form av catering.

Varför är Ölme Prästgård så högt rankad?
Därför att vi älskar det vi gör! Vi erbjuder hög kvalitet på vår produkt och ger aldrig avkall på det. Vi får också mycket beröm för hög nivå på service. Vi jobbar ju alltid själva i verksamheten och det gör att vårt personliga sätt att ge service genomsyrar hela verksamheten. Våra gäster uppskattar också vår kompetens om våra råvaror och det vi serverar.

-Det är underbart att jobba med Johan! säger Ulrika.
Livet är för kort för att inte umgås med sin älskade även på jobbet. Vi alla jobbar ju så stor del av vår vakna tid.

Ulrika har alltid fascinerats av kök och restauranger. Det var fart och fläkt som lockade samt att du kan arbeta vart som helst i världen.

- Det är tack vare mitt yrke jag har arbetat på så många platser i Sverige och världen, säger hon och drömmer vidare framåt i livet.
- Först fortsätta med vår verksamhet på Ölme Prästgård. Den dagen barnen lämnar boet flyttar jag och Johan till varmare breddgrader, förhoppningsvis Sydafrika och öppnar ett litet Guest house, avslutar Ulrika.

I närheten