Boenden

Lidsbergs torp i Ölme

Värmlands län, Kristinehamn

Kategori

  • Boende

Välkommen till "Fria Luften"! Det var så torpet kallades när det byggdes på lånad mark för över hundra år sen. Ett charmigt torp med lågt till tak, tjocka timmerväggar och gammaldags fönster.

Torpet är praktiskt med wifi, solvärme, induktionshäll och ugn, men gamla detaljer har behållits såsom kakelugn. Du kommer in i en hall där man kan hänga av dig kläder i garderoben. Från hallen kommer du in i badrummet, där dusch och toa finns. Köket är mysigt och tillräckligt stort för att laga en god middag. I vardagsrummet finns soffa, fåtöljer och bord. Spela gärna något av brädspelen vi har. Här finns en platt-TV som du kan koppla in med hdmi-kabel, Har ni boxer-kort, så kan ni använda det. Bäst i vardagsrummet är ändå kakelugnen, det är bara att du tänder en brasa och myser! Från hallen går man via en ganska brant trappa upp till ett loft. Här finns ett litet förråd med extrasängar. På loftet finns två avdelningar. I den ena finns två fristående sängar. I den andra finns dubbelsäng. Loftet är ett rum, men är delvis avdelat av murstocken. Välkomna!

Vi har rest både världen och Sverige runt! Vi har bott på så fina ställen och mött så generösa värdar. Därför känns det så roligt att kunna välkomna världen och Sverige hem till oss! Fru Falkman är infödd ölming och värmländska sen många generationer tillbaka. Hon kan berätta om lokala sevärdheter och historier. Herr Falkman är sjöräddare och berättar gärna om det som Vänern har att erbjuda. Barnen Falkman lånar gärna ut leksaker och annat som gästande barn kan behöva. Vi har full koll på bra restauranger!

Värmland är en oas av sevärdheter och kultur, och Lidsberg i Ölme är ett bra ställe att utgå från! Här får du ett eget torp med din egna trädgård. Det är gångavstånd med mindre än en halv kilometer till busshållplats, mack, liten affär och restaurang. Åker du ut mot Ölmeviken i Vänern får du ett rikt fågelliv. Till Kristinehamn tar det bara 15 minuter med bil, där kan du handla mat, gå på museer och många restauranger. Du borde också ta en tur ut i Skärgården för att se Picassos skulptur. Till Karlstad där du kan se Lars Lerins egna Sandgrund, Värmlands Museum och Brigadmuseet är det 30 minuter. På vintern kan du förstås åka skidor och på sommaren lockar såväl Vänern som flera småsjöar. Rådjur är det gott om, vildhallon finns i trädgården och i skogen väntar blåbären.

Husdjur accepteras.

Gratis parkering.

I närheten