Boenden

Hostel Svedjegården

Värmlands län, Kristinehamn

Kategori

  • Boende

Lugnt och trevligt hostel med närhet till fin natur i Nybble söder om Kristinehamn

Svedjegården var till en början ett äldreboende som sedan drevs som vandrarhem från 2014, därefter var det asylboende fram till 2017. Nu har den nuvarande ägaren renoverat och förbättrat fastigheten för att bli ett modernt trevligt vandrarhem i en lugn och naturnära miljö med ett rikt fågelliv i närliggande naturområde.

Hostel Svedjegården kan idag erbjuda 50 bäddar i olika varianter, men har kapacitet att ta emot upp till 160 gäster, i både stora och små sällskap.

Det finns stora ytor avsedda som ställplats för husbilar och campinggäster, husbilsgäster och de som bokat rum har fri tillgång till gemensamt kök och tvättstuga, husbilsgäster som bokat plats har även tillgång till dusch och wc dygnet runt.

Hostel Svedjegården har flera gemensamma utrymmen med tv och ett allrum med biljard.

Området bjuder på stora ytor för aktiviteter och lugn och ro för den som vill ha det, Svedjegårdens geografiska placering gör att man kan göra dagsutflykter till de flesta resmål i Kristinehamn.

Det är gångavstånd till kollektivtrafik, lanthandel och lekplats. Nybble intresseförening arrangerar olika aktiviteter och har bland annat Boulebana.

Bokning sker enklast via telefon eller mail. Senare kommer det även finnas möjlighet att boka via en hemsida.

I närheten