Boenden

Åmåls Stadshotell

Åmål, Västra Götalands län

Kategori

  • Boende
  • Cafe/Restaurang

Bekvämt boende, god mat och anrik festsal

Där anrikt möter modernt

Åmåls Stadshotell ligger vackert beläget intill Åmålsån i gränslandet mellan den anrika trästaden och det moderna Åmål. Strax nedanför hotellet ligger den myllrande småbåtshamnen, där du kan ta en båttur ut på Vänern. Åmål har även ett rikt utbud för dig som gillar att shoppa eller vill gå på en caférunda. Den återkommande musikfestivalen Åmål’s Blues Fest har blivit en tradition som lockar tusentals besökare och artister från hela världen.

Skönt boende, populär restaurang med egen bakficka

Bo bekvämt i något av de 29 individuellt inredda rummen - från enkelrum till rymliga superiorrum. Samtliga rum är utrustade med sköna sängar, TV, dusch, toalett, skrivbord och extra kuddar. Här finns även handikappanpassade gästrum, hiss och fritt WiFi.

Sedan 1904 har Åmålsborna och hotellets gäster kunnat njuta av vällagad mat och klassisk husmanskost på ”Stadt”. Frukostbuffé, lunch och en lättare kvällsmåltid serveras varje dag i matsalen och aktuell information om populära Bakfickans Bar & Restaurang hittar du på instagram och facebook. Uteserveringen har plats för ca 100 personer och här kan du läsa om evenemang på Stadt.

Högtid och event i anrik festsal

Med sin rymliga takhöjd och pampiga ljuskronor är hotellets 100-åriga festsal det perfekta stället för bröllop, släktkalas och företagsevent. I den vackra salen finns plats för 110 middagsgäster samt 75 gäster i den anslutande takterrassen med skybar. Är ni fler så har stora matsalens tre rum i fil som rymmer 200 personer.

Möten och konferens

Stadshotellets tre konferensrum är alla utrustade med projektor, White board, blädderblock samt block/pennor. Den största lokalen rymmer 130 mötesdeltagare och ni kan välja en färdig paketlösning eller skräddarsy ert upplägg. Dagpaket med fika, konferenslunch, kaffe och kaka? Eller ett övernattningspaket med 3-rätters middag och övernattning i delat dubbelrum samt frukostbuffé? Mötet skapas utefter era önskemål och förutsättningar.

I närheten