Se & göra

Vandra Tre öars led

Kristinehamn, Värmlands län

Kategori

  • Att göra

Vandra mellan tre öar i Vänern. Från Kristinehamns största ö Vålön vandrar du vidare till öarna Kalvön och Sibberön som ligger i ett naturreservat. Öarna sitter ihop med gångbroar och leden är 4 km.

Ta båten till Vålön och vandra i orörda marker och skogar. Njut av lugnet på tre av öarna i Kristinehamns skärgård. Möjlighet till bad från både sandstränder och klippor finns längs vägen. Det finns stor chans att se djur, speciellt fåglar. Njut av din medhavda matsäck på en fin plats med utsikt över Vänern. Prova fiskelyckan på Lakholmsuddarna som har magisk utsikt över Vänerhorisonten. Leden är 4 km enkel väg.


Observera - aktuellt 2023-07-14

Vi rekommenderar att gå till Västra Lakholmen.
Träd har blåst ned efter gångvägen till Östra Lakholmen, vilket omöjliggör att gå dit.

Ta dig hit

För att ta dig till öarna krävs båt. Under sommaren kan du kliva på någon av turbåtarna som avgår från bland annat Kristinehamns centrum och Vålösundsbryggan i skärgården. Mer information om turer, tidtabeller och priser hittar du här.

Du kan också paddla eller ro till öarna. Klicka här för information om uthyrare.

Service

Öarna är utrustade med bryggor och tilläggsplatser för båtar, grillplatser, vindskydd och utedass. Tältning är tillåtet på anvisade platser på Kalvön, se karta. På Sibberön finns en enklare stuga där du kan övernatta. Vedpåfyllning sker vid eldplatserna på Vålön, Kalvön och Sibberön, samt vid Sibberöstugan.