Se & göra

Vandra Tre öars led

Kristinehamn, Värmlands län

Kategori

  • Att göra

Vandra mellan tre öar i Vänern. Från Kristinehamns största ö Vålön vandrar du vidare till öarna Kalvön och Sibberön som ligger i ett naturreservat. Öarna sitter ihop med gångbroar och leden är 4 km.

Ta båten till Vålön och vandra den riktiga skärgårdspärlan Tre öars led. Denna Hiking Värmland-led är totalt cirka 4 kilometer enkel väg och du går mellan öarna över gångbroar med mycket god framkomlighet. Det är en lättare dagsvandring i värmlandsskogen förgylld med en sagolik sjöutsikt.

Möjlighet till bad från både sandstränder och klippor finns längs vägen. Det finns stor chans att se djur, speciellt fåglar. Njut av din medhavda matsäck på en fin plats med utsikt över Vänern. Prova fiskelyckan på Lakholmsuddarna som har magisk utsikt över Vänerhorisonten. Leden är 4 km enkel väg.

Ta dig hit

För att ta dig till öarna krävs båt. Under sommaren kan du kliva på Båtbuss 97 som avgår från Vålösundsbryggan i Kristinehamns skärgård. Mer information om turer, tidtabeller och priser hittar du här.

Service

Öarna är utrustade med bryggor och tilläggsplatser för båtar, grillplatser, vindskydd och utedass. Tältning är tillåtet på anvisade platser på Kalvön, se karta. På Sibberön finns en enklare stuga där du kan övernatta (ingen förbokning). Vedpåfyllning sker vid eldplatserna på Vålön, Kalvön och Sibberön, samt vid Sibberöstugan.

Tips

Ta med myggmedel och bra skor, inte sandaler då huggormar setts i området. Ta med picknick då det inte finns något att köpa på öarna. Trevlig tur.