Se & göra

Handens Hus

Götene, Västra Götalands län

Kategori

  • Att göra
  • Cafe/Restaurang

Sommaröppen hantverksbutik, antikhandel och gårdscafé

Hantverk, antikt och allmoge

Högt upp på Kinnekulles höjder i Medelplana kyrkby ligger Handens Hus vackert beläget. Verksamheten har sommaröppet, april till september, med inriktning på det textila hantverket. I butiken finns ateljéns egen produktion av allt från mattor till plädar, dukar, linnéprodukter och handdukar av egen design samt utvalda svenska tillverkare. Se vad som är på gång i vävstolen under just ditt besök?

På Handens Hus hittar du också antikt, allmoge samt ett utbud av trädgårdskrukor och smideskonst i trädgårdsmiljö för inspiration till din egen trädgård.

Sommarcafé med blå utsikt

Med Vänerns djupblå vatten som panoramavy njuter du av en god fika med hembakt kaffebröd under parasollen ute på gårdsserveringen. Om det regnar så värmer både braskaminen och det nybryggda kaffet i den ljusa inglasade kaffestugan.

Hitta hit kollektivt

Med Västtrafik busslinje 228 Golfbanan/Skeby-Källby-Götene kan du ta dig till detta besöksmål genom att hoppa av vid hållplats Medelplana Kyrka. Sök på bussens linjenummer på www.vasttrafik.se eller sök din resa i appen Västtrafik To Go alternativt i reseplaneraren.

Med beställningstrafik via Västtrafik kan du ta dig från valfri adress direkt ut till landsbygden. Närtrafik kör dig mellan valfria adresser inom det utmärkta området (se karta). Du ringer och beställer din resa minst 1 timme innan önskad avresa utifrån de förgivna tidsintervallerna (se tider). Att resa med Närtrafiken kostar som en vanlig enkelbiljett och du kan betala både kontant och med bankkort. Seniorkort gäller tillsammans med kortinspektion i Närtrafiken, däremot gäller inte Västtrafiks övriga periodbiljetter. Här hittar du Karta & tider för Närtrafik!

BESTÄLLNING AV NÄRTRAFIK: 0771 - 91 90 90

Vid frågor eller för mer information gå in på www.vasttrafik.se

Ta Sista-Milen-Bilen till oss

Sista-Milen-Bilen är framtidens kollektivtrafik som kör dit kollektivtrafiken inte går. Boka för endast 95 kr/person alla dagar kl.10-23. Du bokar enkelt på www.sistamilenbilen.se och sedan kommer en taxi och hämtar upp dig på vald plats. Bokning måste ske minst 3 h innan avfärd.

Boka Sista-Milen-Bilen

I närheten