Se & göra

Fristorps Gård

Vänersborg, Västra Götalands län

Kategori

  • Att göra

SM Pristagare i mathantverk med gårdsbutik i vackra Västra Tunhem

Fristorps Gård är en av cirka 200 intressanta besöksmål i Västsverige, med den goda lokala maten i fokus. De finns bland annat med på Matkartan och Västsvensk mersmak

Gårdsbutik och trädgårdscafé

I gårdsbutiken hittar du egenproducerad saft, sylt, marmelad, chutney, smaksatt vinäger och gurkinläggningar. Under säsong erbjuds också färska varor direkt från odlingarna. Prova den sortbestämda äpplemusten, syrénsaften, bigarråsylten och rosenkvittenmarmeladen. Vill du vara säker på att de är på plats så ring gärna innan du besöker gården.

I Trädgårdscaféet kan du avnjuta hembakat någonstans i den härliga trädgården, eller vid dåligt väder krypa in i det gamla sädesmagasinet.

Öppettider i gårdsbutiken 2023:
Gårdsbutiken är öppen året om, när ägarna är på plats, ring innan.

Öppettider Trädgårdscaféet 2023:
Juli - augusti, söndagar kl. 11.00 - 16.00

Musteriet hjälper dig!

Om du har för mycket frukt och vill ha egen juice att dricka så mustar de dina äpplen fram till december månad. Du tar med dina dina äpplen och päron och får din must i en praktisk Bag-in-box (BIB). 100 kg eller mer blir cirka 50-80 liter must.

En oöppnad BIB håller i 1,5 år och en öppnad håller i tre månader. Om du har mer frukt än du vill göra juice av, så har de flera lösningar.

Evenemang som smakar gott!

Fristorps Gård finns med på många mässor och evenemang runt om i landet men vi kan rekommendera er att passa på att besöka dem på gården under följande goda evenemang.

Mathantverkssafari: Fristorps gård är en del av de många aktörerna som deltar på mathantverkssafarit i Västsverige. Det sker två gånger per år första helgen i maj och september. Inträdet är gratis och man tar sig runt på egen hand där bil rekommenderas. För bussgrupper kan bokas genom safarits koordinator på VästgötaLandet.

Äpplets dag: Fristorps Gård bjuder in till en dag där du kan lära dig mer om äpplen, provsmaka eller se hur tillverkningen fungerar. Under dagen pågår också en äppelutställning, marknad med närproducerade mathantverk och konsthantverk. Evenemanget sker i början på oktober.

Julmys i musteriet: Stig in i det julpyntade musteriet där det bjuds på äppelglögg och pepparkakor. Lös dina julklappsproblem med ätbara julklappar eller slå dig ner och njut av hembakad fika. Evenemanget sker i december.

I anslutning till Fristorps gård finns flera trevliga vandringsleder, läs mer här