Se & göra

Dalslands Alpacka

Vänersborg, Västra Götalands län

Kategori

  • Att göra

Drömmer du om att få träffa en alpacka?

Klappa en alpacka

Visst har du någon gång önskat att du ska få chans att klappa dessa magiska djur? På Dalslands Alpacka strax utanför Vänersborg får alla som önskar chansen till just detta genom att boka någon av gårdens alpackaupplevelser. På gården bor ett trettiotal alpackor, tillsammans med hundar, katter, höns och ankor.

Alpackapromenad och guidad gårdsvisning

Att promenera med en alpacka är både harmoniskt och avkopplande. Du får din egen alpacka, alternativt en alpacka på två personer (vid stora grupper eller då det finns barn under 10 år i gruppen). Introduktionen inklusive vandring i underbar natur beräknas till 1,5 timma. Boka den dagliga alpackapromenaden (min. ålder 7 år). Är ni en större grupp kan ni prova på ett yogapass i alpackahagen. Eller kanske en guidad gårdsvisning passar dig bättre? Här finns olika paket beroende på sällskapets storlek och alla besök måste förbokas - senast dagen innan ankomst.

Ullig shopping och fika i hagen

Följ med på en fika i hagen tillsammans med gårdens alpackor där ni får veta allt om alpackan. Alpackornas ull är både högkvalitativ och prisbelönt, passa på och känn på det mjuka garnet och shoppa ulliga lokalproducerade alpackaprodukter inne i gårdsbutiken. Alla stickade och virkade hantverk är 100 % svenskt hantverk och garnet är helt naturligt och ofärgat.

För fler paket, information och bokning besök Dalslands alpackas hemsida.

Välkommen!

I närheten