Se & göra

Dalslands Alpacka

Vänersborg, Västra Götalands län

Kategori

  • Att göra

Ulliga alpackor för guidade promenader och gårdsbutik

Klappa en alpacka

Visst har du någon gång önskat att du ska få chans att klappa en ullig, gullig alpacka? På Dalslands Alpacka strax utanför Vänersborg får alla som önskar chansen att både mysa och boka någon av gårdens alpackaupplevelser. Alpackornas ull är både högkvalitativ och prisbelönt. På gården bor ett trettiotal alpackor, tillsammans med hundar, katter, höns och ankor.

Alpackapromenad och guidad gårdsvisning

Att promenera med en alpacka är både harmoniskt och avkopplande. Du får din egen alpacka, alternativt en alpacka på två personer - vid stora grupper eller då det finns barn under 10 år i gruppen. Introduktionen inklusive vandring i underbar natur beräknas till 1,5 timma. Boka den dagliga alpackapromenaden eller pröva på ett yogapass i alpackahagen. Kanske en guidad gårdsvisning? Här finns olika paket beroende på sällskapets storlek och alla besök måste förbokas - senast dagen innan ankomst.

Ullig shopping och fika med ett föl

Följ med på en fika i hagen tillsammans med ston och gulliga föl där ni får veta allt om alpackan. Känna på det mjuka garnet och shoppa ulliga lokalproducerade alpackaprodukter inne i gårdsbutiken. Alla stickade och virkade hantverk är 100 % svenskt hantverk och garnet är helt naturligt och ofärgat.

För fler paket, information och bokning besök hemsida

I närheten