Mat & Dryck

Forshems Gästgivaregård

Götene, Västra Götalands län

Kategori

  • Cafe/Restaurang

Spännande måltidsäventyr på en av Sveriges äldsta gästgivargårdar

Råvaror hämtade från omgivningen

Gästgivargården har utvecklats till ett av Västsveriges mest spännande ställen vad gäller mat och miljö. Gården i Forshem strävar efter att lyfta fram den lokala mattraditionen.

Restaurangen är certifierad enligt Smaka på Västsverige. Denna certifiering samlar restauranger, producenter och gårdsbutiker som erbjuder hållbara och genuina västsvenska produkter och matupplevelser baserade på säsongsbetonade lokala råvaror. Detta innebär att råvarorna som används i gästgivargårdens kök hämtas från omgivningen i så stor utsträckning som möjligt. Viltköttet kommer från Kinnekulle, fisken från Vänern, grönsakerna, frukten, bären samt svampen från skogen och de lokala odlarna.

Prisad restaurang med smakrika måltidsäventyr

Förutom måltidsäventyr och julbord så öppnas även gästgiveriets trädgård under sommaren för Pub & Grill. Kika här för kalender med datum och tider för alla Forshems smakrika måltidsupplevelser.

Den internationella Slowfood-rörelsen uppmärksammade Gästgivargården som den andra restaurangen i Sverige med en utmärkelse och diplom. Gästgivargården är även med i White Guide och har tilldelats ytterligare utmärkelser såsom Smaka på Västsverige och Västra Gastronomins Akademins Stora pris.

Aktiviteter på Forshems Gästgivaregård

Söker du kanske en aktivitet att göra när du är på Kinnekulle så erbjuder Forshems Gästgivaregård flera stycken tillsammans med olika aktörer. Till exempel erbjuder de träslöjd vid elden, fotojournalistik och matlagningskurser. Aktiviteterna behöver bokas i förväg och det görs genom att ringa till Forshems Gästgivaregård.

Hitta hit kollektivt

Med Västtågen (Kinnekulletåget) kan du ta dig till detta besöksmål genom att hoppa av vid Forshem station. Sök efter tidtabell 63 Hallsberg – Mariestad – Lidköping – Herrljunga på Samtrafikens ResRobot eller sök din resa i appen Västtrafik To Go alternativt i reseplaneraren. Vid frågor eller för mer information gå in på www.vasttrafik.se

I närheten