Mat & Dryck

Café på Klostret, Blomberg

Götene, Västra Götalands län

Kategori

  • Cafe/Restaurang

Gemytligt bageri i Blomberg

Lantlig fika med utvalda råvaror

Det här är ”köket på landet” som är byggt på doft, smak, syn, hörsel, känsel och tanke. Sinnen som är oumbärliga för att laga mat med en strävan bortom gränsen för det vanliga.

"I många år har jag lagat mat av noga utvalda råvaror för att leverera direkt, fräscht och färskt.", säger caféägaren Lena Svedung.

Nybakt i klostercaféet eller take away

När du kliver in i ladan möts du av en härlig rustik miljö med en lantlig känsla. Här doftar det nybakat och variationen av bakverk är stor. Olika sorters bullar, brödkakor, tekakor, klosterråg, ramslökslimpa och surdegsbröd är bara ett urval av vad som bakas varje dag. Matiga smörgåsar och smakrika soppor finns också på menyn. Kaffet bygger på svensk kaffekultur och naturligtvis erbjuds även take away av hela sortimentet.

Hitta hit kollektivt

Med Västtågen (Kinnekulletåget) kan du ta dig till detta besöksmål genom att hoppa av vid Blomberg station. Sök efter tidtabell 63 Hallsberg – Mariestad – Lidköping – Herrljunga på Samtrafikens ResRobot eller sök din resa i appen Västtrafik To Go alternativt i reseplaneraren.

Vid frågor eller för mer information gå in på www.vasttrafik.se

I närheten