Service

Rörstrand Center

Västra Götalands län, Lidköping

Kategori

  • Att göra
  • Sevärdhet
  • Service

Porslinsfabriken Rörstrand

Rörstrand Center är en del av vårt svenska kulturarv där det vita guldet formats och dekorerats i över hundra år. I de gamla Rörstrandsfabrikerna verkar idag 150 butiker och företag. Rörstrand Museum är områdets kärna. De gedigna samlingarna spänner över nästan tre århundraden, från 1726 fram till idag.

DESIGN OCH SHOPPING
På centrat finns en av Sveriges få aktiva porslinsfabriker. Här produceras bland annat den välkända Waldemarsuddekrukan och prisbelönta serien Dancing Dune. I de gamla fabrikslokalerna finns outlets med flera tusen m2 härlig designshopping, tillsammans med unika mindre butiker som bland annat tillhandahåller blommor, inredning och keramik

HÄRLIG MAT OCH BAKVERK
I den tidigare silon ryms en restaurang med uteservering när vädret tillåter. Området har också ett eget uppskattat konditori.

HÄLSA
Det finns möjlighet till en stunds härlig avkoppling eller träning hos någon av områdets alla hälsoverksamheter och även tillgång till ett apotek och hjälpmedelsbutik. Hos Iittala Outlet är barnen, mot en liten kostnad, välkomna att måla sin egen mugg. Under året anordnas återkommande populära evenemang, såsom Kaffekalaset, Påskmarknad, Porslinsfestivalen på Rörstrand Center.

Följ vår hemsida för evenemang och aktuella erbjudanden. www.rorstrandcenter.se.

Hjärtligt välkommen till Rörstrand Center!

Info Point – Turistserviceplats

Rörstrand Center är en Info Point - Turistserviceplats. Här kan den som besöker Läckö-Kinnekullebygden hämta informationsmaterial och kartor. Besökaren kan också få muntlig information om besöksmål, aktuella aktiviteter och serviceutbud.

I närheten