Se & göra

Wermlands Brygghus

Kristinehamn, Värmlands län

Kategori

  • Att göra
  • Sevärdhet
  • Cafe/Restaurang

På Wermlands Brygghus i Kristinehamn produceras lätt-, folk-, och starköl, must (jul, påsk, midsommar) samt gin och tonic.

Sen 2013 brygger man smakrik och naturlig öl och dryck, utan krångel, i Kristinehamn. I dagsläget produceras must, lättöl, folköl, starköl och blanddryck.

Visningar
Wermlands Brygghus kan ordna visningar av brygghuset för slutna sällskap där du får lära dig mer om hur man brygger öl och får provsmaka alla sorter (för bokning, se hemsida).

Pub
Mitt i bryggeriet finns en pub som hålls öppen varje fredag under sommaren och vissa fredagar resten av året. Då kan du prova valfria ölsorter i avslappnande former, bord och charktallrik kan förbokas. Använd bokningsknappen nedan.

Köpa
Lågalkoholvarianterna finner du i dagligvarubutiker och gårdsbutiker och starkölen på hyllan hos värmländska systembolagsbutiker och som beställningsvara i hela landet. Många av sorterna finns även på utvalda restauranger i Värmland och Stockholm.

Har du något speciellt som händer som t. ex. ett bröllop, 50-års kalas, jubileum m.m. så finns möjligheten att få egna etiketter på ölflaskorna, eller varför inte hyra en öltapp till festen eller evenemanget och servera öl på ett riktigt proffsigt sätt.

I närheten