Se & göra

Långfärdsskridskoturer på Vänern

Kategori

  • Att göra

Följ med Friluftsfrämjandet på ledarledda långfärdsskridskoturer på ett av Sveriges issäkraste åkområden.

Ledarledda skridskoturer arrangeras under veckosluten från 12 december 2021 till 21 mars 2022 när det finns åkbara isar och vädret tillåter.

Blandningen med sjöar av olika storlek och djup gör att de fryser i olika perioder. Vår största sjö Vänern kan ge nyis långt in på vintern. Vänern har många spännande och intressanta utflyktsmål och är ett innanhav med skärgårdsområden. Det finns nästan alltid åkbar is mellan december och mars.

Vad krävs för att delta?

För att delta på turerna ska du vara medlem i Friluftsfrämjandet, betalat säsongsavgiften och tagit del av grundläggande kunskap vid åkning på naturisar. Du har tillgång till långfärdsskridskoturerna som FF Kristinehamn och FF Karlskoga anordnar under hela vintern. Turer görs på olika sjösystem i närheten av Kristinehamn, Karlskoga och Filipstad. Vid något eller några tillfällen kommer det bli någon tur lite längre bort, och målet är att genomföra detta med buss och sedan har vi självklart en hel del turer i Vänerns skärgårdar.

Om det är blir lämpliga isförhållanden försöker vi genomföra prova-på-tur för nya intresserade januari-februari 2022.

Anmälan

Turer utlyses i första hand på Skridskonätet, ( https://ffkn.skridsko.net ).

Du ansluter genom att anmäla dig på denna aktivitet, samt att du betalar 100 kr/person till Plusgiro 10 86 13-1 eller Swish 123 167 97 78 (Friluftsfrämjandet Kristinehamn). På meddelandedelen skriver du långfärdsskridskor, namn och telefonnummer.

OBS! När du anmäler dig genom att boka, var noggrann med att du bokar alla som kommer att delta i familjen på skridskoturer i vinter.

Välkommen ut på våra långfärdsskridskoturer och låt äventyret börja!