Se & göra

Familjetur med djur och naturlek

Kategori

  • Att göra

En tur för barnen med djur och lek

Familjetur med djur och naturlek är en tur för alla som gillar att träffa djur och vara ute och röra på sig. Starta med ett besök på Stadsnära Lantgård i Råda utanför Lidköping. Här kan ni träffa gårdens djur, snickra i snickaboden, handla i gårdsbutiken och fika i caféet. Lantgården visar upp livet på en riktigt bondgård. Ta er sedan vidare mot Kållandsö där en rolig och utmanande hinderbana väntar vid Läckö Golf.För alla vuxna som gillar att röra på sig finns ett utomhusgym i närheten av hinderbanan. Restaurangen på Läckö Golfklubb har helgöppet och serverar genuin och vällagad mat.

Passa på att göra en avtsickare till Läckö Slott där restaurang Hvita hjorten har öppet dagligen mellan 12-22. Vill ni röra på er mer kanske en av vandringslederna på Kållandsö känns lockande!

Åk sedan vidare mot Krokens alpacka som ligger i Trässberg utanför Lidköping där ni kan träffa de fina och roliga alpackorna som finns på gården. Här serveras goda våfflor (även för gäster med glutenintolerans) varannan söndag men vill ni ha en guidad tur utöver de vanliga öppettiderna går det att boka ett besök. Information om ordinarie öppettider finns på Krokens alpackas Facebook-sida.

Avsluta turen med att gå på någon av Lidköpings trevliga restauranger eller köp med er mat från Bakgårn eller Mellbygatan (eller stanna kvar och ät på plats!)

Klicka här för att se en karta över turen!