Se & göra

Båtbuss 95

Kristinehamn, Värmlands län

Kategori

  • Att göra

Båtbuss 95 tar dig mellan Kristinehamn och Karlstad, tur och retur. Du kan även åka med Båtbuss 95 till solbadaröarna Alvön och Långön i Kristinehamns skärgård.

Fredagar och lördagar kan du åka med Båtbuss 95 från Vålösundsbryggan, via Alvön, Långön och Lövnäs, till Inre Hamn i Karlstad.

I Karlstad har båten ett stopp på en timme innan den åker samma väg tillbaka igen. Här kan du passa på att äta en god lunch i Inre hamn, köpa en glass eller ta en liten promenad och njuta. Vill du ha mer tid i Karlstad kan du välja att ta båten till Karlstad och sedan istället åka med buss eller tåg tillbaka till Kristinehamn.

Från Karlstad till Kristinehamn väljer du om du vill kliva av vid Vålösundsbryggan strax intill Picassoskulpturen, eller om du sitter kvar i båten hela vägen in till Kristinehamns centrum. Här kommer du till Gästhamnen som ligger ca 700 m från centrum. Därifrån får du en fin promenad genom Stadsparken till centrum. Här kan du ta en shoppingrunda, besöka Kristinehamns historiska museum, äta en god middag och övernatta på något av stadens hotell.

Biljetter kan förbokas online eller hos Kristinehamns turistbyrå. Mer info om priser och biljetter hittar du här.

Båtbuss 95 går mellan den 8 juli och den 27 augusti 2022. Se tidtabell under fliken "Dokument" nedan.

I närheten