Mat & Dryck

Mäster Amunds friluftskafé

Gullspång, Västra Götalands län

Kategori

  • Cafe/Restaurang

Fika och en guidad tur i ett historiskt kulturlandskap

God fika och mackor

På Mäster Amunds friluftskafé finner du fika, glass och kaférätter i en mysig bygdegårdsidyll. Mäster Amunds erbjuder även en take away-meny och privat-catering för picknick, events, fest och företag. Information om öppettider finner du på Mäster Amunds webbplats.

Kultur på Tur

Ett besök hos friluftskaféet kan du med fördel kombinera med en guidad tur i Södra Rådas spännande historiska kulturlandskap. Både som grupp och privatperson kan du boka en guidning och detta på såväl svenska som engelska. Mer information om bland annat bokning av turer hittar du på Mäster Amunds webbplats.

Två eldsjälar

Mäster Amunds drivs av eldsjälarna och systrarna Augustinson. Lena Augustinson är en Londonbo som tillbringar sina somrarna i närliggande Hova trakterna, Lena ansvarar för kaféets mat och dryck. Brita bor i Södra Råda området. Hon har många uppdrag och projekt under sin hatt och Brita leder bland annat "Kultur på Tur" Mäster Amunds guidning tjänster.

Utmärkt läge längs cykelleden

Mäster Amunds friluftskafé ligger vid lederna Skagern runt och Vänerleden - leder som ger dig möjlighet att uppleva den mellansvenska naturen på cykel. Cykelleden ligger dels separat från den leden som finns för dig som hellre tar dig Skagern runt till fots eller på hästrygg.

Kaféns ägare har koll på cyklistens behov. Om så önskas finns säker cykelförvaring under kafeéts öppettider samt möjlighet att låna cykelverktyg och tvätta cykeln.

Ett kafé som inkluderar alla

Vid kaféet finns en härlig lekplats för de små och kaféet har barnstolar, barnmeny och mikrovågsugn för medtagen barnmat. På Mäster Amunds kan du även släcka din hästs eller hunds törst. Utöver det finns det tillgång till fritt Wifi och en toalett för rörelsehindrade. Det finn gott om parkering för alla typer av motorfordon inklusive bussar.

Verksamheter är utomhus.

Mäster Amunds är ett lokalt samarbete med Södra Råda Bygdegård, Södra Råda hembygdsgård, Gullspångs Naturskyddsförening, Skagern Runt-leden och Södra Råda Akademien.

I närheten