PAKET: Östra Vänern ARRANGÖR: Global runners

För dig som inte vill cykla runt hela Vänern på en och samma resa och trampa kortare sträckor varje dag, har vi tagit fram ett prima alternativ längs den mest lättcyklade och levande sträckningen av Vänerleden på östra sidan av Europas tredje största sjö.

Att cykla är nog det bästa sättet att lära känna vår största sjö. Du tar in omgivningen med alla sinnen och kan stanna när du vill och prata med folk eller plocka bär och svamp. På den här cykelresan lär du känna de östra delarna av Vänern. Dagarna är ytterst varierande. Du cyklar längs vattnet, på platta jordbruksslätter, i skogar, på kuperade grusvägar och över idylliska Kinnekulle med sina flotta säterier, orkidéer och hav av ramslök. Vägarna är en blandning av små landsvägar, cykelbanor samt grus- och skogsvägar. Rutten följer i huvudsak Vänerleden, som på vissa sträckor sammanfaller med Sverigeleden och Biosfärleden.

Mest tid tillbringar du på landsbygden men du lär också känna Karlstad, Kristinehamn, Mariestad och Lidköping. Städerna har var och en sin särart, samtidigt som alla är formade av sin omedelbara närhet till vårt eget innanhav. Vi utlovar oförglömliga upplevelser, oavsett om du är här för första gången eller bosatt i trakten.

Du möter ett område som är rikt på historia, natur, lokal gastronomi och god mat. Fokus ligger på upplevelser! Nätterna tillbringar du på noga utvalda boenden med olika karaktär, från fyrstjärnigt hotell vid Klarälven och ett ekologiskt gårdshotell till en fårfarm och charmiga B&B. Ta chansen och njut av riktigt fin cykling med vackra vyer, intressanta kulturlandskap, goda bär och sköna bad, samtidigt som du lär dig mer om Vänerns östra delar i Värmland och Västergötland.

I priset ingår

Del i dubbelrum på noga utvalda boenden med karaktär sju nätter.

Stadig frukost varje dag.

Kartor och GPX filer till GPS/app.

Detaljerad, personligt utformad resebeskrivning.

Jourtelefon vid akuta ärenden.

Tillval:

Enkelrum

Hyrcykel: 7 växlad hybrid eller el-cykel

Bokning

0733-61 22 55

info@globalrunners.se

Mer information på: globalrunners.se

Inspiration